Γάμος σε ελαιώνα

Γάμος σε ελαιώνα

Η ελιά και τα προϊόντα της είναι ταυτόσημα με την Κρήτη και το φυσικό περιβάλλον της και έχουν συμβάλλει στην εξέλιξη και στη διαμόρφωση του πολιτισμού της.

Τα αποδημητικά πουλιά μετέφεραν κουκούτσια ελιάς καθώς ταξίδευαν κάθε καλοκαίρι από τα θερμά παράλια της Αφρικής. Έτσι τα κουκούτσια της αγριελιάς βρήκαν καλό έδαφος και κατάλληλο κλίμα στην Κρήτη για να ευδοκιμήσουν. Στη συνέχεια την εξημέρωσαν και εκμεταλλεύτηκαν τους καρπούς και τα προϊόντα της. Οι πρώτοι μινωικοί οικισμοί χτίστηκαν στα νότια του νησιού όπου υπήρχαν μεγάλα δάση άγριων ελιών. Οι πρώτοι κάτοικοι της Κρήτης, όπως φαίνεται από πολλές πηγές της νεολιθικής περιόδου 6000-3000 χρόνια περίπου π.Χ., μάζευαν και έτρωγαν μαζί με άλλους καρπούς και καρπούς αγριελιάς.

Φανταστείτε ένα ρουστίκ και παραδοσιακό δείπνο που θα συνοδεύεται από παραδοσιακά μεσογειακά βιολογικά εδέσματα και θα έχει ως βάση τον φυσικό βιολογικό καρπό και το φυσικό βιολογικό ελαιόλαδο του ελαιώνα.

Ένας γάμος που θα μπορούσε να είναι βγαλμένος από παραμύθι, μέσα σε φυσικό σκηνικό ενός κρητικού ελαιώνα. Εάν ονειρεύεστε έναν ρομαντικό, ρουστίκ γάμο, ο υπέροχος ελαιώνας μας θα είναι ο ιδανικός χώρος για την πραγματοποίησή του.