Γαύδος

Γαύδος

Η Γαύδος αποτελεί το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, 32 ναυτικά μίλια μακριά από την Παλιόχωρα, 22 από τη Χώρα Σφακίων και 170 από το Τομπρούκ της Λιβύης. Είναι μικρό νησί, μόλις 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με τριγωνικό σχήμα, με μέγιστο μήκος 10 χιλιόμετρα και πλάτος 5.

Η Γαύδος είναι μοναδικό στολίδι στην Νότια Ευρώπη, μακρυά από τον πολύβουο «πολιτισμένο» κόσμο, με άγρια ομορφιά, με πεντακάθαρα γαλάζια νερά, με ονειρεμένες ανατολές, με μαγευτικές δύσεις, με σαγηνευτικές ακρογιαλιές και παραλίες, και κέδρα που φτάνουν μέχρι τη θάλασσα.

Πεύκα, κέδρα, αβόρανοι, αγκίσαροι και σκίνα στολίζουν το νησί, ενώ ρείκια, θύμοι και θρούμπια σκορπούν μεθυστικά αρώματα στον αέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι η Γαύδος εντάχθηκε στο πρόγραμμα Νatura 2000.

Το νησί είναι μαγικό. Λένε ότι έχει ισχυρά μαγνητικά πεδία που σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, θεράπευσαν τους Ρώσους πυρηνικούς επιστήμονες που κατέφυγαν εδώ μετά από μια ισχυρή δόση ραδιενέργειας στο ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Ζουν ακόμα εδώ, σε ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα και λατρεύουν το Θεό Απόλλωνα.

Στη Γαύδο θα γνωρίσετε τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης. Θα χορτάσετε τραγούδια από τζιτζίκια στην πευκόφυτη ενδοχώρα. Τι κι αν οι ακτές της Γαύδου πνίγονται στη λευκή άμμο, η ενδοχώρα είναι καταπράσινη.

Φανταστείτε το γάμο σας σε αυτό το ονειρεμένο νησί και σκεφτείτε τη στιγμή που θα ανταλλάσσετε τους όρκους σας να ξετυλίγεται το ωραιότερο ηλιοβασίλεμα της ζωής σας.