Εβραϊκός Γάμος

Εβραϊκός Γάμος

Η απόφαση ενός εβραίου να παντρευτεί, ειναι απόφαση ζωής, η οποία έχει παρθεί μετά από ώριμη σκέψη και σιγουριά.

Το χρονικό ενός εβραϊκού γάμου, αφού ο γαμπρός πάρει την απόφαση να κάνει την πρόταση έχει ως εξής:
Πρώτα από όλα έχουμε το νυφικό. Το όποιο δεν είναι από κάποιο διάσημο οίκο, η ενοικιαζόμενο από κάποια μπουτίκ. Το νυφικό φόρεμα ράβεται μόλις 24 ώρες πριν τελεστεί το μυστήριο του γάμου.

Οι εβραίοι έχουν σαν θρησκευτικούς χώρους λατρείας τις συναγωγές και ο ιερέας τους ονομάζεται ραβίνος. Έτσι λοιπόν στην συναγωγή μαζεύονται όλοι οι καλεσμένοι του γάμου, με τον ραβίνο να κάθετε στο κέντρο της και τον γαμπρό στα αριστερά του να περιμένει την νύφη. Σε πολλές τελετές υπάρχει και κάποια χορωδία μέσα στην συναγωγή, η οποία ακόλουθη τα λόγια του ραβίνου και τα επενδύει με μια πολύ ανάλαφρη και γλυκιά μουσική νότα.

Η νύφη φτάνει στην συναγωγή και συνοδεύεται από όλη την οικογένεια, μιας και ο γάμος θεωρείτε μυστήριο στο όποιο ευλογούνται όλοι οι καλεσμένοι κ όχι μόνο οι μελλόνυμφοι.

Ο ραβίνος τους διαβάζει τους ανάλογους ψαλμούς τους οποίους ακολουθεί και η χορωδία. Μετά ευλογεί ένα κρασοπότηρο, από το οποίο πίνει την πρώτη γουλιά και μετά το δίνει μια στην νύφη και μια στον γαμπρό.

Σειρά έχουν οι βέρες, τις οποίες ο ραβίνος πάλι ευλογεί και τις δίνει στο ζευγάρι να τις ανταλλάξει. Μετέπειτα έχουμε την ανάγνωση του έγγαμου συμβολαίου το οποίο μιλεί για τις υποχρεώσεις τις ανάγκες και τα θέλω και των δυο μέσα στον γάμο. Μετά ο γαμπρός παίρνει ενα ποτήρι και το πατά με το πόδι σπάζοντας το. Αυτό συμβολίζει όλες τις στιγμές του εγγάμου βίου, και καλές αλλά και δύσκολες όπως επίσης και την καταστροφή του ναού του Σολομώντα.

Οι καλεσμένοι και οι οικογένειες, σε όλη την διάρκεια του μυστηρίου, είναι όρθιοι.

Φανταστείτε τον ονειρικό γάμο σας σε αυτόν τον ονειρικό προορισμό. Δεν υπάρχει τίποτα να ανησυχείτε! Απλά σκεφτείτε όλες τις μαγευτικές στιγμές που θα ζήσετε στο εβραϊκό γάμο σας στην Κρήτη!