Γάμος Ινδουϊστών

Γάμος Ινδουϊστών

Οι ινδουιστές νιώθουν βαθειά αγάπη και ευγνωμοσύνη απέναντι στο έτερoν τους ήμισυ, και το δείχνουν με κάθε τρόπο.

Ολόκληρος ο γάμος τους αποτελείται από διαφορετικές ιεροτελεστίες που σκοπό τους έχουν την αιωνία αγάπη και την εξολοκλήρου ένωση των δυο αυτών ατόμων.

Οι Ινδοί δεν πιστεύουν σε προξενιά, ούτε και αναμειγνύονται στις αποφάσεις των παιδιών τους. Θεωρούν πως η επιλογή συντρόφου είναι ιερό πράγμα και πως μέσα από αυτό ο άνθρωπος γαληνεύει την ψυχή του και εξυψώνει το πνεύμα του.

Αρχικά, η νύφη φορά ένα κόκκινο χρυσοκέντητο φόρεμα, το οποίο συμβολίζει την αγάπη και την χαρά, και ο γαμπρός την παραδοσιακή Ινδική στολή η οποία είναι γεμάτη φλουριά, χρώματα και βαριά υφάσματα.

Μετά, το ζευγάρι οδηγείται κάτω από μια σκηνή, όπου και πραγματοποιείται η όλη τελετή. Η σκηνή συμβολίζει το καινούργιο σπιτικό που ξεκινούν, και οι τέσσερεις κολώνες της, τους γονείς του γαμπρού αλλά και της νύφης. Ότι δηλαδή θα είναι πάντα πλάι τους ως στήριγμα.

Μετά ακολουθεί μια ιεροτελεστία η οποία αποτελείτε από τρεις διαφορετικές τελετουργίες που η καθεμία τους έχει και μια διαφορετική συμβολή και σημασία. Πρώτον προσφέρει στην φωτιά κάποια υφάσματα ή αντικείμενα που είχαν ως ανύπαντροι. Γιατί στην φωτιά; Αυτό το στοιχείο θεωρείται το πιο ισχυρό από όλα και το τιμούν σαν θεό τους μιας και αποσκοπούν στο να είναι ολόκληρη η ζωή τους τόσο έντονη και φετινή. Δεύτερο βήμα της ιεροτελεστίας αυτής, έχουμε το δέσιμο του ζευγαριού με τις προσευχές. Ο Ινδός ιερέας τους σηκώνει όρθιους και μαζί ψέλνουν και προσεύχονται προς τον Θεό και το Συμπάν. Και τελευταίο στάδιο, είναι ο χορός των νεόνυμφων γύρω από την φωτιά. Το ζευγάρι κάνει συγκεκριμένα 7 στροφές γύρω από την φωτιά με σκοπό το εξάγνισα της ψυχής τους και την ευλογία του Θεού.

Τελευταία διαδικασία πριν λήξει το μυστήριο, έχουμε την γνωστή σε όλους μας ανταλλαγή όρκων. Εδώ ο ένας υπόσχεται στον άλλον αγάπη, πιστή και αφοσίωση διαβάζοντας παράλληλα κάποια αποσπάσματα από προσευχές και ιερά βιβλία.

Ο ινδουιστικός γάμος είναι η έννοια της γιορτής της αγάπης και της χαράς επί γης, για αυτό ο χορός και το τραγούδι που ακολουθεί δεν έχει τελειωμό…

Επικοινωνήστε μαζί μας τώρα για να σχεδιάσετε τον ιδανικό ινδουιστικό γάμο σας.